Do you run spring with shadows on? - Page 2

Do you run spring with shadows on?

Various things about Spring that do not fit in any of the other forums listed below, including forum rules.

Moderator: Moderators

Godde
Posts: 268
Joined: 29 Mar 2010, 17:54

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Godde »

GeForce 8800GTS
I'm constantly switching between metal view, height view and LoS view. Do shadows display in thoose views? I have it turned off but shadows would be pretty useful in determining heights of airplanes and projectiles. Do projectiles have shadows?

Anyway. When I buy a new computer I will get a 3D screen so that I don't have to use the height view and so that I can determine the height of projectiles and airplanes without changing the camera angle.
User avatar
Aether_0001
Posts: 228
Joined: 25 Feb 2008, 03:41

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Aether_0001 »

AMD M880G, Shadows off

Unless it's on Seth's Ravine, which makes the map that much cooler.. I can stand the lag since it's only 2v2 there.
User avatar
KaiserJ
Community Representative
Posts: 3113
Joined: 08 Sep 2008, 22:59

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by KaiserJ »

9600 GSO... shadows work fine, but why would i want to play without LOS... why would any of you want that...

edit: well its obvious why people would want shadows. i prefer LOS mode. i would run shadows if i could have both.
User avatar
knorke
Posts: 7971
Joined: 22 Feb 2006, 01:02

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by knorke »

Depends on the game how important LOS is. I just toggle it for moments quickly.
Though I dont think Beherith made the thread for LOS vs shadows, what was the idea? Dynamic sun thing?
User avatar
Jazcash
Posts: 5304
Joined: 08 Dec 2007, 17:39

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Jazcash »

I play with lowest settings I can. Graphics never mattered to me in any game, I play games for the gameplay. If I wanted to see something pretty I'd just take a long look out the window.
Last edited by Jazcash on 16 Jun 2011, 18:37, edited 1 time in total.
User avatar
KaiserJ
Community Representative
Posts: 3113
Joined: 08 Sep 2008, 22:59

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by KaiserJ »

jazcash : a legendary combination of headless spring and guesswork
User avatar
Beherith
Moderator
Posts: 5010
Joined: 26 Oct 2007, 16:21

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Beherith »

Jaz, whats you GPU btw?

Knorke: No, that wasnt it's original intention, it had a more general sense. But the findings of so many people opting for los instead of shadows is intriguing.
User avatar
Johannes
Posts: 1265
Joined: 17 Sep 2010, 15:49

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Johannes »

Opting for shadows instead of los is more intriguing :D
User avatar
Forboding Angel
Evolution RTS Developer
Posts: 14650
Joined: 17 Nov 2005, 02:43

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Forboding Angel »

No need for los when you've been playing without it for so long.
User avatar
Wombat
Posts: 3379
Joined: 15 Dec 2008, 15:53

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Wombat »

u ppl want to tell me someone play in 'L' mode ? :|

also, no.
User avatar
Jazcash
Posts: 5304
Joined: 08 Dec 2007, 17:39

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Jazcash »

Beherith wrote:Jaz, whats you GPU btw?
Radeon "4800 Series" - 1GB: Powering a 1920*1200 resolution.
User avatar
Jools
XTA Developer
Posts: 2814
Joined: 23 Feb 2009, 16:29

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Jools »

Wombat wrote:u ppl want to tell me someone play in 'L' mode ? :|

also, no.
Was there a widget to get the 'L'-mode to display grey fog of war instead?
User avatar
Jools
XTA Developer
Posts: 2814
Joined: 23 Feb 2009, 16:29

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Jools »

Also, was there a thread for discussing GPU:s for spring? Didn't find it directly...
User avatar
very_bad_soldier
Posts: 1389
Joined: 20 Feb 2007, 01:10

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by very_bad_soldier »

Spring's lack of a proper LOS-View is one of its biggest flaws for me. Considering that this is an RTS engine its nothing less than a showstopper.
User avatar
Jazcash
Posts: 5304
Joined: 08 Dec 2007, 17:39

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Jazcash »

Only reason I use fog of war mode is to make bright maps darker.
User avatar
Falcrum
Posts: 149
Joined: 14 Nov 2007, 01:03

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Falcrum »

/shadows 1 (shadow map size 2048pix) , GTX260
/water 2
User avatar
CarRepairer
Cursed Zero-K Developer
Posts: 3359
Joined: 07 Nov 2007, 21:48

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by CarRepairer »

jamerlan wrote:geforce 560ti 1gb + i7 2600k + 8 gb ram
I have these exact specs too.
very_bad_soldier wrote:Spring's lack of a proper LOS-View is one of its biggest flaws for me. Considering that this is an RTS engine its nothing less than a showstopper.
+1. Shadows when speccing, fog of war when playing. I find it intriguing that people play without.
User avatar
oksnoop2
Posts: 1207
Joined: 29 Aug 2009, 20:12

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by oksnoop2 »

GTX 460
Spec:Engine Shadows
Playing: LOS and Shadows (blob shadow widget is not bad)
luckywaldo7
Posts: 1398
Joined: 17 Sep 2008, 04:36

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by luckywaldo7 »

The 4 year old craptop I play on has an Nvidia Quadro NVS 135M, which is basically a GeForce 8400M GS.

I technically have (low detail) shadows enabled, but like many other people I never see them because los view. I only see shadows when I spec.
Google_Frog
Moderator
Posts: 2450
Joined: 12 Oct 2007, 09:24

Re: Do you run spring with shadows on?

Post by Google_Frog »

very_bad_soldier wrote:Spring's lack of a proper LOS-View is one of its biggest flaws for me. Considering that this is an RTS engine its nothing less than a showstopper.
What is a proper LOS-view? I don't want simple round circles. I want to know what I can see, this includes ALos. To me the system could be improved if the visualisation update speed was as fast as the underlying system.
Post Reply

Return to “General Discussion”

cron