how to make multiple bombers bomb a line?

how to make multiple bombers bomb a line?

Classic game design, maintained to please you...

Moderator: Content Developer

Post Reply
User avatar
Silentwings
Moderator
Posts: 3695
Joined: 25 Oct 2008, 00:23

how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Silentwings »

Could someone tell me how to draw a line when attacking with multiple units? I've been told to hold attack + alt and draw, but that doesn't seem to work for me.

Do I need a widget? Even if it's a BA default widget I've probably turned it off :regret:
User avatar
Beherith
Moderator
Posts: 5034
Joined: 26 Oct 2007, 16:21

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Beherith »

Is customformations on?
User avatar
Johannes
Posts: 1265
Joined: 17 Sep 2010, 15:49

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Johannes »

Just to make sure, you need to hold alt while drawing, not while pressing a.
User avatar
Silentwings
Moderator
Posts: 3695
Joined: 25 Oct 2008, 00:23

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Silentwings »

I have customformations2 on.

When I hold alt without pressing a it lets me give a move order to the bombers, in a line (but not a customformations line, the dead straight line that the engine draws on a basic move command). When I hold ald and a at the same time it draws a circle (still the engine I think, not customformations) and the chooses targets within that circle to attack.

So is my version of customformations out of date? I got it from the springlobby widget section years ago.
User avatar
very_bad_soldier
Posts: 1390
Joined: 20 Feb 2007, 01:10

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by very_bad_soldier »

You need to have the widget "Bomber control" enabled.

Better do not have widgets locally installed that ship with BA. So you do not need to worry about updating them.
User avatar
Johannes
Posts: 1265
Joined: 17 Sep 2010, 15:49

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Johannes »

very_bad_soldier wrote:You need to have the widget "Bomber control" enabled.
No, that's got nothing to do with this. You can draw line attack with any units too, not just bombers.

Bomber control removes an attack order from the bombers queue after 1 attack if it's not the last command it has.
User avatar
very_bad_soldier
Posts: 1390
Joined: 20 Feb 2007, 01:10

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by very_bad_soldier »

Correct. Sorry, my bad.
User avatar
Mav
Posts: 258
Joined: 12 Nov 2009, 20:06

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Mav »

No no no.

1)Select bombers
2)Tap "A" once. DO NOT HOLD. Mouse cursor should turn to "attack" mode.
3)Hold alt.
4)Draw line
5)???
6)Profit!
User avatar
Niobium
Posts: 456
Joined: 07 Dec 2008, 02:35

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Niobium »

This information should be on a load screen.

Protip: Holding alt will let you do unload commands in a line.
User avatar
Beherith
Moderator
Posts: 5034
Joined: 26 Oct 2007, 16:21

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Beherith »

I agree with loadscreens displaying tips, ill make some like this. If anyone else wishes to make sum, ill happily include them.
User avatar
Jazcash
Posts: 5306
Joined: 08 Dec 2007, 17:39

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Jazcash »

Again, Lua in loadscreens would do wonderful things for the way of displaying tips on loadscreens. That way, you could change the messages any time you want, you could display random messages instead of the same tip on the same background every time. You could easily set it up so hotkey tips display the correct hotkeys that the player is using, instead of people like me seeing hotkeys they don't use on loadscreens.

Most of all though, it would save having to ditch/modify a loadscreen image every time the tip becomes different or irrelevant.

As I said before, I'd quite happily make loadscreens with tips if I didn't think I'd be asked to change the text every month or so.
User avatar
smoth
Posts: 22309
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by smoth »

Until we get the feature there is no point in salivating over what it MIGHT do for us.
User avatar
knorke
Posts: 7971
Joined: 22 Feb 2006, 01:02

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by knorke »

imo have the url of BA website on the loadscreen and then have the stuff there. Players will remember that there is a website and eventually check it out between games. (when waiting for the game to start you have more time than the few seconds of seeing the loading screen)
It would also help to notify about tourneys etc.
User avatar
Silentwings
Moderator
Posts: 3695
Joined: 25 Oct 2008, 00:23

Re: how to make multiple bombers bomb a line?

Post by Silentwings »

To return to my question ;)

None of the key combos suggested above worked for me. I still get a red circle (the one the engine generates) when I'm holding alt and trying to draw a line.
Post Reply

Return to “Balanced Annihilation”