SpringLobby 0.267 released!

SpringLobby 0.267 released!

Moderators: Moderators, Lobby Developers

Post Reply
abma
Spring Developer
Posts: 3554
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

SpringLobby 0.267 released!

Post by abma » 22 Nov 2013, 22:50

current release is mostly a bugfix release, no new features added.
The git repo and the bugtracker moved to github.

Install

just download and extract / overwrite to the desired directory.

Instructions for compiling from source

(incomplete) ChangeLog:

https://github.com/springlobby/springlo ... /ChangeLog
0 x

zer_ver
Posts: 19
Joined: 14 Nov 2013, 17:34

Re: SpringLobby 0.172 released!

Post by zer_ver » 23 Nov 2013, 01:23

Nice. It could be just me ofc, but I get a nice message box but nothing seems to download.

FYI there is a crash on exit.
Attachments
94.gif
94.gif (14.17 KiB) Viewed 12920 times
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3554
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.173 released!

Post by abma » 23 Nov 2013, 03:08

thanks, thats fixed with 0.173, crash on exit is investigated.

last release was to long ago, so such bugs were somehow expected :-(
0 x

User avatar
zoggop
Posts: 289
Joined: 07 Sep 2010, 18:47

Re: SpringLobby 0.173 released!

Post by zoggop » 23 Nov 2013, 09:54

I autoupdated to 0.173 from 0.169, when i start the new version I get a lot of "XX flag not found!" message boxes. Let me see if it does the same if i just download the zip...

Edit: same messages. They do stop after the initial burst of them. This is in a portable install of 95.0, on windows.

Edit: Also the lobby crashes when I try to go to Spring settings? Maybe the configs from the older lobby version are messing it up?
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3554
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.174 released!

Post by abma » 23 Nov 2013, 20:46

zoggop wrote:I autoupdated to 0.173 from 0.169, when i start the new version I get a lot of "XX flag not found!" message boxes. Let me see if it does the same if i just download the zip...
can't reproduce this. are you on logged onto a different server?
zoggop wrote:Edit: Also the lobby crashes when I try to go to Spring settings? Maybe the configs from the older lobby version are messing it up?
crash should be fixed with 0.174, also the crash on exit.
0 x

User avatar
zoggop
Posts: 289
Joined: 07 Sep 2010, 18:47

Re: SpringLobby 0.174 released!

Post by zoggop » 24 Nov 2013, 03:10

abma wrote:can't reproduce this. are you on logged onto a different server?
this is before logging in to any server
edit: maybe the fact that there are no languages to select has something to do with it? (even though there is a full locale directory)
springlobby-nolanguages.png
springlobby-nolanguages.png (3.75 KiB) Viewed 12803 times
zoggop wrote:crash should be fixed with 0.174, also the crash on exit.
ah, great, settings work!

found something funky with the side icons. could be BA's problem, but i don't remember it looking this way in 0.169 lobby

arm:
arm icon looks fine
arm icon looks fine
sidepic_arm.png (9.91 KiB) Viewed 12830 times
core:
core doesn't
core doesn't
sidepic_core.png (10.02 KiB) Viewed 12830 times
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3554
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.174 released!

Post by abma » 25 Nov 2013, 04:20

zoggop wrote:
abma wrote:can't reproduce this. are you on logged onto a different server?
this is before logging in to any server
language selection should be fixed with 0.175. do you have users in groups?

broken side-icon is already known, but low priority bug: https://github.com/springlobby/springlobby/issues/36
0 x

User avatar
marciolino
Posts: 268
Joined: 06 Sep 2010, 22:59

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by marciolino » 25 Nov 2013, 11:50

I updated and it inverted my mouse (zoom direction). I cant change it anymore, it is so weird. :(

Did someone get the same problem?
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3554
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by abma » 25 Nov 2013, 18:39

marciolino wrote:I updated and it inverted my mouse (zoom direction). I cant change it anymore, it is so weird. :(

Did someone get the same problem?

what does "can't change" mean? springlobby pre 0.173 called spring.exe with a "--config" parameter, this isn't used any more as it was difficult to find out, which config file is used. so its very likely a different config file is used in your case.
0 x

User avatar
zoggop
Posts: 289
Joined: 07 Sep 2010, 18:47

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by zoggop » 25 Nov 2013, 18:45

if changing it in the GUI Spring settings doesn't work, I'd suggest deleting any configs you have sitting around in AppData/Local/ or on linux, in ~/.spring/ . For me, Spring was loading those as "additional" config files after loading the one in Documents/My Games/Spring/ or in linux ~/.config/spring/, which I think is where the GUI Spring settings is reading and writing.
0 x

klapmongool
Posts: 843
Joined: 13 Aug 2007, 13:19

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by klapmongool » 25 Nov 2013, 19:34

I updated SL and afterwards the language was set to Czech. Luckily the dropdown menu's are still partially in english on that :p
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3554
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by abma » 25 Nov 2013, 20:18

klapmongool wrote:I updated SL and afterwards the language was set to Czech. Luckily the dropdown menu's are still partially in english on that :p
oops, fixed with next update. note: this will also reset language to system default.
0 x

User avatar
Beherith
Moderator
Posts: 4934
Joined: 26 Oct 2007, 16:21

Re: SpringLobby 0.176 released!

Post by Beherith » 27 Nov 2013, 13:00

Excellent work guys! The multi-engine support is very seamless and works perfectly! Testing new builds is now easier than ever.
0 x

User avatar
FLOZi
MC: Legacy & Spring 1944 Developer
Posts: 6109
Joined: 29 Apr 2005, 01:14

Re: SpringLobby 0.176 released!

Post by FLOZi » 27 Nov 2013, 20:13

Preferences saves my chat font & size, yet does not apply it to chat. :(
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3554
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by abma » 29 Nov 2013, 00:27

0.177 should fix most problems, kudos go to baracoder!
0 x

raaar
Metal Factions Developer
Posts: 816
Joined: 20 Feb 2010, 12:17

Re: SpringLobby 0.174 released!

Post by raaar » 29 Nov 2013, 01:12

zoggop wrote:...

found something funky with the side icons. could be BA's problem, but i don't remember it looking this way in 0.169 lobby

arm:
sidepic_arm.png
core:
sidepic_core.png
i have this on my mod as well (the sidepics are 16x16 bmp files).
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3554
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by abma » 29 Nov 2013, 01:21

raaar wrote:i have this on my mod as well (the sidepics are 16x16 bmp files).
with 0.177?
0 x

User avatar
smoth
Posts: 22298
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by smoth » 29 Nov 2013, 06:22

The team icons are fine but the lobby doesn't seem to see my maps(to generate thumbnails) anymore. For some reason I have riverglade and that is it.

*edit*

hmm it seems to update the images and the map can be selected via the thumbs view after I have loaded in the DDL.
0 x

User avatar
yuritch
Spring 1944 Developer
Posts: 1018
Joined: 11 Oct 2005, 07:18

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by yuritch » 29 Nov 2013, 12:51

Chat font: the settings seem to only apply to timestamp part, not the text. Example attached (chat font is set to Courier in preferences).

That's with 0.177, win7 64bit.
Attachments
sl_chat_font_bug.png
(14.05 KiB) Downloaded 1 time
0 x

User avatar
zoggop
Posts: 289
Joined: 07 Sep 2010, 18:47

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by zoggop » 30 Nov 2013, 09:52

with the latest lobby version when trying to host a new game on a local SpringLS I get:
[00:52:02] ** Server ** Failed to host new battle on server. Invalid command format or bad arguments
0 x

Post Reply

Return to “SpringLobby Client”