Page 1 of 15

SpringLobby 0.271 released!

Posted: 22 Nov 2013, 22:50
by abma
current release is mostly a bugfix release, no new features added.
The git repo and the bugtracker moved to github.

Install

just download and extract / overwrite to the desired directory.

Instructions for compiling from source

(incomplete) ChangeLog:

https://github.com/springlobby/springlo ... /ChangeLog

Re: SpringLobby 0.172 released!

Posted: 23 Nov 2013, 01:23
by zer_ver
Nice. It could be just me ofc, but I get a nice message box but nothing seems to download.

FYI there is a crash on exit.

Re: SpringLobby 0.173 released!

Posted: 23 Nov 2013, 03:08
by abma
thanks, thats fixed with 0.173, crash on exit is investigated.

last release was to long ago, so such bugs were somehow expected :-(

Re: SpringLobby 0.173 released!

Posted: 23 Nov 2013, 09:54
by zoggop
I autoupdated to 0.173 from 0.169, when i start the new version I get a lot of "XX flag not found!" message boxes. Let me see if it does the same if i just download the zip...

Edit: same messages. They do stop after the initial burst of them. This is in a portable install of 95.0, on windows.

Edit: Also the lobby crashes when I try to go to Spring settings? Maybe the configs from the older lobby version are messing it up?

Re: SpringLobby 0.174 released!

Posted: 23 Nov 2013, 20:46
by abma
zoggop wrote:I autoupdated to 0.173 from 0.169, when i start the new version I get a lot of "XX flag not found!" message boxes. Let me see if it does the same if i just download the zip...
can't reproduce this. are you on logged onto a different server?
zoggop wrote:Edit: Also the lobby crashes when I try to go to Spring settings? Maybe the configs from the older lobby version are messing it up?
crash should be fixed with 0.174, also the crash on exit.

Re: SpringLobby 0.174 released!

Posted: 24 Nov 2013, 03:10
by zoggop
abma wrote:can't reproduce this. are you on logged onto a different server?
this is before logging in to any server
edit: maybe the fact that there are no languages to select has something to do with it? (even though there is a full locale directory)
springlobby-nolanguages.png
springlobby-nolanguages.png (3.75 KiB) Viewed 16360 times
zoggop wrote:crash should be fixed with 0.174, also the crash on exit.
ah, great, settings work!

found something funky with the side icons. could be BA's problem, but i don't remember it looking this way in 0.169 lobby

arm:
arm icon looks fine
arm icon looks fine
sidepic_arm.png (9.91 KiB) Viewed 16387 times
core:
core doesn't
core doesn't
sidepic_core.png (10.02 KiB) Viewed 16387 times

Re: SpringLobby 0.174 released!

Posted: 25 Nov 2013, 04:20
by abma
zoggop wrote:
abma wrote:can't reproduce this. are you on logged onto a different server?
this is before logging in to any server
language selection should be fixed with 0.175. do you have users in groups?

broken side-icon is already known, but low priority bug: https://github.com/springlobby/springlobby/issues/36

Re: SpringLobby 0.175 released!

Posted: 25 Nov 2013, 11:50
by marciolino
I updated and it inverted my mouse (zoom direction). I cant change it anymore, it is so weird. :(

Did someone get the same problem?

Re: SpringLobby 0.175 released!

Posted: 25 Nov 2013, 18:39
by abma
marciolino wrote:I updated and it inverted my mouse (zoom direction). I cant change it anymore, it is so weird. :(

Did someone get the same problem?

what does "can't change" mean? springlobby pre 0.173 called spring.exe with a "--config" parameter, this isn't used any more as it was difficult to find out, which config file is used. so its very likely a different config file is used in your case.

Re: SpringLobby 0.175 released!

Posted: 25 Nov 2013, 18:45
by zoggop
if changing it in the GUI Spring settings doesn't work, I'd suggest deleting any configs you have sitting around in AppData/Local/ or on linux, in ~/.spring/ . For me, Spring was loading those as "additional" config files after loading the one in Documents/My Games/Spring/ or in linux ~/.config/spring/, which I think is where the GUI Spring settings is reading and writing.

Re: SpringLobby 0.175 released!

Posted: 25 Nov 2013, 19:34
by klapmongool
I updated SL and afterwards the language was set to Czech. Luckily the dropdown menu's are still partially in english on that :p

Re: SpringLobby 0.175 released!

Posted: 25 Nov 2013, 20:18
by abma
klapmongool wrote:I updated SL and afterwards the language was set to Czech. Luckily the dropdown menu's are still partially in english on that :p
oops, fixed with next update. note: this will also reset language to system default.

Re: SpringLobby 0.176 released!

Posted: 27 Nov 2013, 13:00
by Beherith
Excellent work guys! The multi-engine support is very seamless and works perfectly! Testing new builds is now easier than ever.

Re: SpringLobby 0.176 released!

Posted: 27 Nov 2013, 20:13
by FLOZi
Preferences saves my chat font & size, yet does not apply it to chat. :(

Re: SpringLobby 0.177 released!

Posted: 29 Nov 2013, 00:27
by abma
0.177 should fix most problems, kudos go to baracoder!

Re: SpringLobby 0.174 released!

Posted: 29 Nov 2013, 01:12
by raaar
zoggop wrote:...

found something funky with the side icons. could be BA's problem, but i don't remember it looking this way in 0.169 lobby

arm:
sidepic_arm.png
core:
sidepic_core.png
i have this on my mod as well (the sidepics are 16x16 bmp files).

Re: SpringLobby 0.177 released!

Posted: 29 Nov 2013, 01:21
by abma
raaar wrote:i have this on my mod as well (the sidepics are 16x16 bmp files).
with 0.177?

Re: SpringLobby 0.177 released!

Posted: 29 Nov 2013, 06:22
by smoth
The team icons are fine but the lobby doesn't seem to see my maps(to generate thumbnails) anymore. For some reason I have riverglade and that is it.

*edit*

hmm it seems to update the images and the map can be selected via the thumbs view after I have loaded in the DDL.

Re: SpringLobby 0.177 released!

Posted: 29 Nov 2013, 12:51
by yuritch
Chat font: the settings seem to only apply to timestamp part, not the text. Example attached (chat font is set to Courier in preferences).

That's with 0.177, win7 64bit.

Re: SpringLobby 0.177 released!

Posted: 30 Nov 2013, 09:52
by zoggop
with the latest lobby version when trying to host a new game on a local SpringLS I get:
[00:52:02] ** Server ** Failed to host new battle on server. Invalid command format or bad arguments