SpringLobby 0.270 released!

SpringLobby 0.270 released!

Moderators: Moderators, Lobby Developers

Post Reply
abma
Spring Developer
Posts: 3622
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

SpringLobby 0.270 released!

Post by abma »

current release is mostly a bugfix release, no new features added.
The git repo and the bugtracker moved to github.

Install

just download and extract / overwrite to the desired directory.

Instructions for compiling from source

(incomplete) ChangeLog:

https://github.com/springlobby/springlo ... /ChangeLog
zer_ver
Posts: 19
Joined: 14 Nov 2013, 17:34

Re: SpringLobby 0.172 released!

Post by zer_ver »

Nice. It could be just me ofc, but I get a nice message box but nothing seems to download.

FYI there is a crash on exit.
Attachments
94.gif
94.gif (14.17 KiB) Viewed 16005 times
abma
Spring Developer
Posts: 3622
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.173 released!

Post by abma »

thanks, thats fixed with 0.173, crash on exit is investigated.

last release was to long ago, so such bugs were somehow expected :-(
User avatar
zoggop
Posts: 289
Joined: 07 Sep 2010, 18:47

Re: SpringLobby 0.173 released!

Post by zoggop »

I autoupdated to 0.173 from 0.169, when i start the new version I get a lot of "XX flag not found!" message boxes. Let me see if it does the same if i just download the zip...

Edit: same messages. They do stop after the initial burst of them. This is in a portable install of 95.0, on windows.

Edit: Also the lobby crashes when I try to go to Spring settings? Maybe the configs from the older lobby version are messing it up?
abma
Spring Developer
Posts: 3622
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.174 released!

Post by abma »

zoggop wrote:I autoupdated to 0.173 from 0.169, when i start the new version I get a lot of "XX flag not found!" message boxes. Let me see if it does the same if i just download the zip...
can't reproduce this. are you on logged onto a different server?
zoggop wrote:Edit: Also the lobby crashes when I try to go to Spring settings? Maybe the configs from the older lobby version are messing it up?
crash should be fixed with 0.174, also the crash on exit.
User avatar
zoggop
Posts: 289
Joined: 07 Sep 2010, 18:47

Re: SpringLobby 0.174 released!

Post by zoggop »

abma wrote:can't reproduce this. are you on logged onto a different server?
this is before logging in to any server
edit: maybe the fact that there are no languages to select has something to do with it? (even though there is a full locale directory)
springlobby-nolanguages.png
springlobby-nolanguages.png (3.75 KiB) Viewed 15888 times
zoggop wrote:crash should be fixed with 0.174, also the crash on exit.
ah, great, settings work!

found something funky with the side icons. could be BA's problem, but i don't remember it looking this way in 0.169 lobby

arm:
arm icon looks fine
arm icon looks fine
sidepic_arm.png (9.91 KiB) Viewed 15915 times
core:
core doesn't
core doesn't
sidepic_core.png (10.02 KiB) Viewed 15915 times
abma
Spring Developer
Posts: 3622
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.174 released!

Post by abma »

zoggop wrote:
abma wrote:can't reproduce this. are you on logged onto a different server?
this is before logging in to any server
language selection should be fixed with 0.175. do you have users in groups?

broken side-icon is already known, but low priority bug: https://github.com/springlobby/springlobby/issues/36
User avatar
marciolino
Posts: 268
Joined: 06 Sep 2010, 22:59

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by marciolino »

I updated and it inverted my mouse (zoom direction). I cant change it anymore, it is so weird. :(

Did someone get the same problem?
abma
Spring Developer
Posts: 3622
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by abma »

marciolino wrote:I updated and it inverted my mouse (zoom direction). I cant change it anymore, it is so weird. :(

Did someone get the same problem?

what does "can't change" mean? springlobby pre 0.173 called spring.exe with a "--config" parameter, this isn't used any more as it was difficult to find out, which config file is used. so its very likely a different config file is used in your case.
User avatar
zoggop
Posts: 289
Joined: 07 Sep 2010, 18:47

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by zoggop »

if changing it in the GUI Spring settings doesn't work, I'd suggest deleting any configs you have sitting around in AppData/Local/ or on linux, in ~/.spring/ . For me, Spring was loading those as "additional" config files after loading the one in Documents/My Games/Spring/ or in linux ~/.config/spring/, which I think is where the GUI Spring settings is reading and writing.
klapmongool
Posts: 843
Joined: 13 Aug 2007, 13:19

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by klapmongool »

I updated SL and afterwards the language was set to Czech. Luckily the dropdown menu's are still partially in english on that :p
abma
Spring Developer
Posts: 3622
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.175 released!

Post by abma »

klapmongool wrote:I updated SL and afterwards the language was set to Czech. Luckily the dropdown menu's are still partially in english on that :p
oops, fixed with next update. note: this will also reset language to system default.
User avatar
Beherith
Moderator
Posts: 4969
Joined: 26 Oct 2007, 16:21

Re: SpringLobby 0.176 released!

Post by Beherith »

Excellent work guys! The multi-engine support is very seamless and works perfectly! Testing new builds is now easier than ever.
User avatar
FLOZi
MC: Legacy & Spring 1944 Developer
Posts: 6193
Joined: 29 Apr 2005, 01:14

Re: SpringLobby 0.176 released!

Post by FLOZi »

Preferences saves my chat font & size, yet does not apply it to chat. :(
abma
Spring Developer
Posts: 3622
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by abma »

0.177 should fix most problems, kudos go to baracoder!
raaar
Metal Factions Developer
Posts: 863
Joined: 20 Feb 2010, 12:17

Re: SpringLobby 0.174 released!

Post by raaar »

zoggop wrote:...

found something funky with the side icons. could be BA's problem, but i don't remember it looking this way in 0.169 lobby

arm:
sidepic_arm.png
core:
sidepic_core.png
i have this on my mod as well (the sidepics are 16x16 bmp files).
abma
Spring Developer
Posts: 3622
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by abma »

raaar wrote:i have this on my mod as well (the sidepics are 16x16 bmp files).
with 0.177?
User avatar
smoth
Posts: 22306
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by smoth »

The team icons are fine but the lobby doesn't seem to see my maps(to generate thumbnails) anymore. For some reason I have riverglade and that is it.

*edit*

hmm it seems to update the images and the map can be selected via the thumbs view after I have loaded in the DDL.
User avatar
yuritch
Spring 1944 Developer
Posts: 1018
Joined: 11 Oct 2005, 07:18

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by yuritch »

Chat font: the settings seem to only apply to timestamp part, not the text. Example attached (chat font is set to Courier in preferences).

That's with 0.177, win7 64bit.
Attachments
sl_chat_font_bug.png
(14.05 KiB) Downloaded 1 time
User avatar
zoggop
Posts: 289
Joined: 07 Sep 2010, 18:47

Re: SpringLobby 0.177 released!

Post by zoggop »

with the latest lobby version when trying to host a new game on a local SpringLS I get:
[00:52:02] ** Server ** Failed to host new battle on server. Invalid command format or bad arguments
Post Reply

Return to “SpringLobby Client”