Problems starting SPADS server

Problems starting SPADS server

Discuss development of lobby clients, server, autohosts and auto-download software.

Moderators: Moderators, Lobby Developers

Post Reply
Teabag
Posts: 26
Joined: 26 May 2016, 19:11

Problems starting SPADS server

Post by Teabag » 07 Jan 2018, 04:06

Hi, i am having problems with SPADS on windows.
the server shows in the battlelist for around 2 seconds then disappears and reopens

any idea how to fix? :arrow: :arrow: :arrow:

Thanks
20180107021854 - NOTICE - [SPADS] Initializing SPADS 0.12.2
20180107021854 - NOTICE - [SPADS] Loading Spring archives using unitsync library version 104 ...
20180107021854 - NOTICE - [SPADS] Spring server mode: dedicated
20180107021854 - NOTICE - [SimpleEvent] Event loop initialized using internal model
20180107021854 - NOTICE - [SpringAutoHostInterface] Listening on AutoHost port (127.0.0.1:8454)
20180107021854 - NOTICE - [SimpleEvent] Starting event loop...
20180107021854 - NOTICE - [SpringLobbyInterface] Connecting to lobby.springrts.com:8200
20180107021855 - INFO - [SPADS] Following local LAN IP address detected: 192.168.1.76
20180107021855 - INFO - [SPADS] Logged on lobby server
20180107021855 - WARNING - [SpringLobbyInterface] Found invalid accountId parameter value "None" (should be integer) in lobby command ADDUSER
20180107021855 - NOTICE - [SPADS] TrueSkill service available
20180107021855 - WARNING - [SPADS] The lobby account currently used by SPADS is not tagged as bot. It is recommended to ask a lobby administrator for bot flag on accounts used by SPADS
20180107021857 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021900 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021903 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021906 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021909 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021912 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021915 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021918 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021921 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021924 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021927 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021930 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021933 - INFO - [SPADS] Rehost scheduled (reason: applying pending hosting settings while battle is empty)
20180107021935 - ERROR - [SPADS] PERL WARNING: Terminating on signal SIGHUP(1)
0 x

User avatar
bibim
Lobby Developer
Posts: 879
Joined: 06 Dec 2007, 11:12

Re: Problems starting SPADS server

Post by bibim » 07 Jan 2018, 10:52

Can you copy-paste the content of your etc/hostingPresets.conf file ? (except the password setting if you configured one)
1 x

Teabag
Posts: 26
Joined: 26 May 2016, 19:11

Re: Problems starting SPADS server

Post by Teabag » 07 Jan 2018, 14:36

Thanks.
The hostingPresets.conf file is pretty empty, not sure if you mean spads.conf?
the password in this file is " * " no changes

hostingPresets.conf:
[default]
description:Default hosting settings
battleName:HELLO WORLD
modName:Balanced Annihilation V10.02
maxPlayers:16
minRank:0
natType:1
password:*
port:8452

Spads.conf:
# Lobby connection parameters
lobbyHost:lobby.springrts.com
lobbyPort:8200
lobbyReconnectDelay:30
lobbyFollowRedirect:1
lobbyLogin:MACHINE
lobbyPassword:*************

# Local network configuration
localLanIp:
autoHostPort:8454
forceHostIp:

# SPADS files
etcDir:C:\SPADS-master\SPADS-master\etc
varDir:C:\SPADS-master\SPADS-master\etc\templates
logDir:C:\SPADS-master\SPADS-master\logs
instanceDir:C:\SPADS-master\SPADS-master\etc\templates

# AutoUpdate
autoUpdateRelease:stable
autoUpdateDelay:60
autoRestartForUpdate:whenEmpty

# Spring files
autoManagedSpringVersion:104.0
autoManagedSpringDir:spring
unitsyncDir:
springServer:
springServerType:dedicated
springDataDir:C:\Users\PGproTIPS\Documents\My Games\Spring
autoReloadArchivesMinDelay:30
autoLearnMaps:0
springConfig:

# Output flood protections
sendRecordPeriod:5
maxBytesSent:49000
maxLowPrioBytesSent:48000
maxChatMessageLength:1024
maxAutoHostMsgLength:240
promoteDelay:600

# Input flood protections
msgFloodAutoKick:7;7
statusFloodAutoKick:8;8
kickFloodAutoBan:2;120;5
cmdFloodAutoIgnore:4;4;2
reCallVoteDelay:10
floodImmuneLevel:100

# Logging system
lobbyInterfaceLogLevel:4
autoHostInterfaceLogLevel:4
updaterLogLevel:4
spadsLogLevel:4
simpleEventLogLevel:4
logChanChat:0
logChanJoinLeave:0
logBattleChat:1
logBattleJoinLeave:1
logGameChat:1
logGameJoinLeave:1
logGameServerMsg:1
logPvChat:1

# Alert system
alertLevel:130
alertDelay:6
alertDuration:72

# Lobby channels
masterChannel:
opOnMasterChannel:0
broadcastChannels:
promoteChannels:
promoteMsg:%pplayer(s) needed for battle "%b" [%o, %a] (%u)

# Default preset
defaultPreset:default
restoreDefaultPresetDelay:30

# Vote system
voteTime:45
minVoteParticipation:50

# Plugins
pluginsDir:plugins
autoLoadPlugins:

# Miscellaneous
autoLockClients:31
autoSaveBoxes:1
botsRank:3
springieEmulation:warn
dataDumpDelay:60
allowSettingsShortcut:1
colorSensitivity:55
kickBanDuration:300
privacyTrustLevel:130
maxSpecsImmuneLevel:100
userDataRetention:0;0;0
useWin32Process:0
eventModel:auto
maxChildProcesses:16

[default]
description:Default SPADS settings

# Rotation
rotationType:map
rotationDelay:300
rotationEndGame:off|random|order
rotationEmpty:random|order|off
rotationManual:random|order

# Presets
preset:default
hostingPreset:default
battlePreset:default

# Maps
mapList:all
map:
autoLoadMapPreset:0|1
hideMapPresets:0|1
allowGhostMaps:0|1

# Automatic features
autoCallvote:1
autoLockRunningBattle:0|1
autoLock:on|off|advanced
autoSpecExtraPlayers:1|0
autoStart:on|off|advanced
autoStop:gameOver|noOpponent|onlySpec|off
autoBalance:advanced|off|on
autoFixColors:advanced|off|on
autoBlockBalance:1|0
autoBlockColors:0|1
balanceMode:clan;skill|skill|random
clanMode:tag;pref(5)|tag(5);pref(5)|tag|tag;pref|pref
idShareMode:auto|manual|clan|all|off
nbPlayerById:1|2-4
teamSize:6|1-8
nbTeams:2|3-5
extraBox:0|1
minPlayers:2
minTeamSize:1|2-4
autoAddBotNb:0|0-8
localBots:joe 0 E323AI;jim core#FF0000 KAIK
speedControl:2|1

# Bots and specs limits
maxBots:8|0-7
maxRemoteBots:8|0-7
maxLocalBots:8|0-7
allowedLocalAIs:E323AI;HughAI;KAIK;RAI
maxSpecs:|0-15
midGameSpecLevel:0|100
noSpecChat:0|1
noSpecDraw:0|1

# Default preferences
autoSetVoteMode:1
voteMode:normal
votePvMsgDelay:0
voteRingDelay:0
minRingDelay:20
handleSuggestions:0
rankMode:account
skillMode:rank
shareId:
ircColors:0
spoofProtection:warn

# Messages
welcomeMsg:Hi %u (%d), welcome to %n (SPADS %v, automated host).|!For help, say "!help". Map link: %a
welcomeMsgInGame:Hi %u (%d), welcome to %n (SPADS %v, automated host).|!A game is in progress since %t.|!Say "!status" for more information, and "!notify" to be notified when this game ends.
mapLink:http://springfiles.com/search_result.ph ... select_all
ghostMapLink:http://springfiles.com/search_result.ph ... select_all
advertMsg:
advertDelay:15|30|0

# Miscellaneous
banList:empty
commandsFile:commands.conf
freeSettings:autoLock;teamSize(1-6);balanceMode
allowModOptionsValues:1|0
allowMapOptionsValues:1|0
unlockSpecDelay:5;30
forwardLobbyToGame:1|0
endGameCommand:
endGameCommandEnv:
endGameCommandMsg:
endGameAwards:1|0|2
I am launching SPADS with the following command
perl spads.pl C:\SPADS-master\SPADS-master\etc\spads.conf
0 x

User avatar
bibim
Lobby Developer
Posts: 879
Joined: 06 Dec 2007, 11:12

Re: Problems starting SPADS server

Post by bibim » 07 Jan 2018, 16:24

Teabag wrote:Thanks.
The hostingPresets.conf file is pretty empty, not sure if you mean spads.conf?
No, I did mean hostingPresets.conf.

I think I know why it does that, it's because of the limitation which has been added recently for autohosts without bot flag: autohosts without bot flag are limited to 8 players max. SPADS tries to open a battle for 16 players according to your hostingPresets.conf file, but the lobby server opens a battle for 8 players instead. SPADS detects this inconsistency and tries to re-open the battle for 16 players and so on...

I will try to make a workaround for that in SPADS when I have some time, but for now you can either ask for a bot flag or change the maxPlayers setting in your hostingPresets.conf file to 8.
1 x

Teabag
Posts: 26
Joined: 26 May 2016, 19:11

Re: Problems starting SPADS server

Post by Teabag » 07 Jan 2018, 16:49

Thank you working perfectly now with 8 max players.

Who do i need to contact to register the bot?
0 x

User avatar
ThinkSome
Posts: 217
Joined: 14 Jun 2015, 13:36

Re: Problems starting SPADS server

Post by ThinkSome » 07 Jan 2018, 18:24

@bibim can you set default maxPlayers to 10? These issue threads will continue until it is made default.
0 x

User avatar
bibim
Lobby Developer
Posts: 879
Joined: 06 Dec 2007, 11:12

Re: Problems starting SPADS server

Post by bibim » 28 Jan 2018, 21:09

ThinkSome wrote:@bibim can you set default maxPlayers to 10? These issue threads will continue until it is made default.
I fixed SPADS so that it no longer tries to rehost for >10 players if no bot flag is detected.
0 x

Post Reply

Return to “Lobby Clients & Server”