SpringLobby 0.267 released! - Page 5

SpringLobby 0.267 released!

Moderators: Moderators, Lobby Developers

Post Reply
raaar
Metal Factions Developer
Posts: 816
Joined: 20 Feb 2010, 12:17

Re: SpringLobby 0.190 released!

Post by raaar » 17 May 2014, 20:00

LobbyWriteDir (C:\Users\Rui\AppData\Roaming\springlobby\)
WX: yes POSIX: yes TRY: yes
TempStorage (C:\Users\Rui\AppData\Local\Temp)
WX: yes POSIX: yes TRY: yes
CachePath (C:\Users\Rui\AppData\Roaming\springlobby\cache\)
WX: yes POSIX: yes TRY: yes
CurrentUsedDataDir (C:\Users\Rui\Documents\My Games\Spring\)
WX: yes POSIX: yes TRY: yes
ExecutableFolder (D:\Program Files (x86)\Spring\)
WX: yes POSIX: yes TRY: yes
DownloadDir (C:\Users\Rui\Documents\My Games\Spring\)
WX: yes POSIX: yes TRY: yes
Default unitsync: D:\Program Files (x86)\Spring\unitsync.dll
Default spring executable: D:\Program Files (x86)\Spring\spring.exe
Default uikeys.txt: C:\Users\Rui\Documents\My Games\Spring\uikeys.txt
Portable mode: no
SpringLobby config file: C:\Users\Rui\AppData\Roaming\springlobby\springlobby.conf ( writable)
Version SpringLobby 0.189 (win x32)
Compile Time Apr 15 2014 21:09:21
Compiled with wxWidgets 2.9.5
Started with:
D:\Program Files (x86)\Spring\springlobby.exe
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3555
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.193 released!

Post by abma » 22 May 2014, 01:40

0.193 released, should fix the autoupdater issues, autoupdate 0.190->0.193 should work.
0 x

raaar
Metal Factions Developer
Posts: 816
Joined: 20 Feb 2010, 12:17

Re: SpringLobby 0.193 released!

Post by raaar » 22 May 2014, 05:29

thanks

the update 0.189 -> 0.193 worked.
0 x

User avatar
Beherith
Moderator
Posts: 4934
Joined: 26 Oct 2007, 16:21

Re: SpringLobby 0.193 released!

Post by Beherith » 22 May 2014, 11:32

.190 works really fine for me, besides some occasional crashing:

Code: Select all

Problem signature:
  Problem Event Name:	APPCRASH
  Application Name:	springlobby.exe
  Application Version:	0.0.0.0
  Application Timestamp:	5371e06b
  Fault Module Name:	springlobby.exe
  Fault Module Version:	0.0.0.0
  Fault Module Timestamp:	5371e06b
  Exception Code:	c0000005
  Exception Offset:	00221a23
  OS Version:	6.1.7600.2.0.0.256.1
  Locale ID:	1033
  Additional Information 1:	0a9e
  Additional Information 2:	0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Additional Information 3:	0a9e
  Additional Information 4:	0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Read our privacy statement online:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
Is there any infolog or stack trace with more details that could help?
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3555
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.193 released!

Post by abma » 22 May 2014, 11:40

@Beherith:
0.193 contains a crash-fix, please try that first. getting stacktraces etc seems to be broken on windows because of missing debug symbols. what does "occasional" mean? does it require user input to trigger the crash, does it happen on battle join / map-change / ...? running with logging options enabled maybe helps as well...
0 x

User avatar
Beherith
Moderator
Posts: 4934
Joined: 26 Oct 2007, 16:21

Re: SpringLobby 0.193 released!

Post by Beherith » 22 May 2014, 15:07

Occasional -> after running for a couple of hours, while just idling in lobby.
Great fix on reconnect after resuming from sleep though :) Much appreciated!
0 x

User avatar
smoth
Posts: 22298
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Re: SpringLobby 0.195 released!

Post by smoth » 02 Jun 2014, 18:04

updated to latest version, now the lobby cannot connect to the server.
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3555
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.195 released!

Post by abma » 02 Jun 2014, 18:07

smoth wrote:updated to latest version, now the lobby cannot connect to the server.
can you give details? it worked for me... is there an error message? "doesn't work" isn't useful.
0 x

User avatar
smoth
Posts: 22298
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Re: SpringLobby 0.195 released!

Post by smoth » 02 Jun 2014, 18:20

it was just the "cannot connect to server" message

I rebooted and now it is fine. So maybe it was something else etc. Not sure, I booted, started the lobby, updated, it didn't connect, I immediately rebooted. Problem seems solved. if others have the issue the information is here.
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3555
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.195 released!

Post by abma » 02 Jun 2014, 18:30

smoth wrote:I rebooted and now it is fine. So maybe it was something else etc. Not sure, I booted, started the lobby, updated, it didn't connect, I immediately rebooted. Problem seems solved. if others have the issue the information is here.
maybe dns failed and the result was cached:

http://support.microsoft.com/kb/318803/en

reducing MaxNegativeCacheTtl could help if you have this problem more often.

but i can only guess what happen, no clue atm. regardingless of that, the error message sucks, has to be more verbose: http://springrts.com/phpbb/posting.php? ... 4&p=558600
0 x

User avatar
Silentwings
Moderator
Posts: 3592
Joined: 25 Oct 2008, 00:23

Re: SpringLobby 0.195 released!

Post by Silentwings » 03 Jun 2014, 00:04

Thanks :) When it updated the SL that was updating didn't close itself and crashed while the updater was running - but the new SL it then spawned works beautifully!
0 x


abma
Spring Developer
Posts: 3555
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.199 released!

Post by abma » 07 Sep 2014, 17:11

released 0.199 which should fix some annoying bugs:

- blury map images
- weird disconnects / timeouts when local clock is stale
- some issues with replays
- etcetc
0 x

User avatar
jamerlan
Balanced Annihilation Developer
Posts: 683
Joined: 20 Oct 2009, 13:04

Re: SpringLobby 0.199 released!

Post by jamerlan » 07 Sep 2014, 17:44

Good Job!
0 x

User avatar
Silentwings
Moderator
Posts: 3592
Joined: 25 Oct 2008, 00:23

Re: SpringLobby 0.199 released!

Post by Silentwings » 08 Sep 2014, 01:57

Awesome :)
0 x

Kapytii
Posts: 64
Joined: 14 Mar 2013, 08:40

Re: SpringLobby 0.199 released!

Post by Kapytii » 09 Sep 2014, 14:06

[15:05:49] ** Server ** Timeout assumed, disconnecting. Received no data from server for 60 seconds. Last ping send 112 seconds ago.
[15:05:50] ** Left Battle.

This got fixed?
0 x

abma
Spring Developer
Posts: 3555
Joined: 01 Jun 2009, 00:08

Re: SpringLobby 0.199 released!

Post by abma » 09 Sep 2014, 14:45

Kapytii wrote: [15:05:49] ** Server ** Timeout assumed, disconnecting. Received no data from server for 60 seconds. Last ping send 112 seconds ago.
[15:05:50] ** Left Battle.

This got fixed?
depends, this still can happen when the server "hangs" and sends no data for a long time. is this message with springlobby 0.199?
0 x

Kapytii
Posts: 64
Joined: 14 Mar 2013, 08:40

Re: SpringLobby 0.199 released!

Post by Kapytii » 09 Sep 2014, 15:15

Yup. Just updated it and joined battle and soon after that message :) Internetz was working the whole time.

Server didnt seem to go down in any way. Also thats a lot of seconds, previous ones were like around 60 seconds, so this is much better.
0 x

NeOmega
Posts: 62
Joined: 15 Dec 2010, 11:06

Re: SpringLobby 0.199 released!

Post by NeOmega » 12 Sep 2014, 04:34

Two ideas, to battle smurfs and trolls:

1: A rep system through the lobby

After someone has played a game, they get the ability to give a reputation point to one person, with the rep givers hours played rank counting as points, (ie a private could give one point, a ghost could give 8)

A part B: to this would be the players rep points would count towards their voting power.

To clarify 1, as i think abma misunderstood it:
After a game, people could rep another player who they think played well, as in, was a good sport, or helped the team, etc.

Then people, who have received more rep points would have higher voting power.


2: Rank and TS determine first choice in color, once "veteran" is reached.

This would encourage players not to smurf a bit, , and allow vets a little more personality beyond a name.
0 x

Kapytii
Posts: 64
Joined: 14 Mar 2013, 08:40

Re: SpringLobby 0.199 released!

Post by Kapytii » 16 Sep 2014, 20:15

[20:57:49] * BlackHoleHost2 * [LOeT]Station, you have already voted for current vote.
[20:58:55] ** Server ** Timeout assumed, disconnecting. Received no data from server for 60 seconds. Last ping send 20421 seconds ago.
[20:58:55] ** Left Battle.

All that while battleroom still lives on and my internetz otherwise works. And whats with the ping thing, sometimes its over 60 000 seconds? :p

Next lobby should have an option to "dont assume anything". Or just roll back a few releases to pre-assuming :)
0 x

Post Reply

Return to “SpringLobby Client”