IceUI - Page 30

IceUI

Discuss Lua based Spring scripts (LuaUI widgets, mission scripts, gaia scripts, mod-rules scripts, scripted keybindings, etc...)

Moderator: Moderators

klapmongool
Posts: 843
Joined: 13 Aug 2007, 13:19

Re: IceUI

Post by klapmongool »

I'm having some trouble getting this to work, and I really can┬┤t be arsed to work through 29 pages of forum posts. Which I did try a while back.

Thing is, I tried installing ice a while back. Didnt get it to work. Every so often when having installed a new mod IceUI would switch on and it would be all over the screen. That sucked.

Now I'm having problems with redUI and using MT, it crashes. Since iceUI seems the second most used UI I reckon it can deal with MT (right?). So I gave installing it a second (or third) try. I disabled all widgets. Removed old(er) IceUi and downloaded latest version (r83?) I disabled only ice, nothing. Restarted game with ice enabled, nothing... Do I have to setup ice somehow?


PS. Suggestions for other UI's that work with MT are welcome too.
0 x

User avatar
smoth
Posts: 22300
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Re: IceUI

Post by smoth »

lua + MT = trouble.

stop using mt
0 x

User avatar
Jazcash
Posts: 5302
Joined: 08 Dec 2007, 17:39

Re: IceUI

Post by Jazcash »

IceUI works for me in every game, just takes more effort in others to get it working. Well worth it imo though.
0 x

klapmongool
Posts: 843
Joined: 13 Aug 2007, 13:19

Re: IceUI

Post by klapmongool »

Jazcash wrote:IceUI works for me in every game, just takes more effort in others to get it working. Well worth it imo though.
What do you do to get it working when it doesnt then?

smoth wrote:lua + MT = trouble.

stop using mt

But I need the extra cpu powah..
0 x

Masure
Posts: 581
Joined: 30 Jan 2007, 15:23

Re: IceUI

Post by Masure »

Ice UI works with MT.
0 x

klapmongool
Posts: 843
Joined: 13 Aug 2007, 13:19

Re: IceUI

Post by klapmongool »

Masure wrote:Ice UI works with MT.
Cool. So what is it that I am missing here? I just downloaded IceUI r83 and extracted it (the IceUI.lua and the accompanying map) to the widget dir so that its 'widgets\gui_IceUI.lua' and 'widgets\IceUi\'

What reasons could there be that it does not show anything at all when enabled? At one moment I had IceUI enabled while having RedUI enabled as well; the screen was just empty. Disabling IceUI showed RedUI again. Same goes for standard UI.
0 x

Grimshad
Posts: 27
Joined: 31 Dec 2009, 03:54

Re: IceUI

Post by Grimshad »

Can someone tell me where to get a working ICEUI? The first post link is dead, springfiles is down, and when I get it using the springlobby or tasclient widget downloader I can't activate it in game because it gets this error:

Code: Select all

UpdateWidgetCallIn: Bad Name: TweakKeyPress
UpdateWidgetCallIn: Bad Name: TweakKeyRelease
0 x

User avatar
Niobium
Posts: 456
Joined: 07 Dec 2008, 02:35

Re: IceUI

Post by Niobium »

Grimshad wrote:Can someone tell me where to get a working ICEUI? The first post link is dead, springfiles is down, and when I get it using the springlobby or tasclient widget downloader I can't activate it in game because it gets this error:

Code: Select all

UpdateWidgetCallIn: Bad Name: TweakKeyPress
UpdateWidgetCallIn: Bad Name: TweakKeyRelease
Paste all the messages you get after enabling it, those two messages happen with all IceUI versions afaik and aren't critical (I get them both yet IceUI is enabled and working perfectly)
0 x

Grimshad
Posts: 27
Joined: 31 Dec 2009, 03:54

Re: IceUI

Post by Grimshad »

Thanks for the quick reply

It says:

Code: Select all

Loading: LuaUI\Widgets\gui_IceUIi.lua
UpdateWidgetCallIn: Bad Name: TweakKeyPress
UpdateWidgetCallIn: Bad Name: TweakKeyRelease
Removed: LuaUI\Widgets\gui_IceUIi.lua
Oh wait..I turn on the widget and then turn off the widget and it says that.

It's the only way I can get the console to display the messages.

If I just enable the widget it says nothing. I also have no UI after I enable the widget... What am I missing here?

ICEUI is the only widget enabled, and my screen is hud free/ui free
0 x

User avatar
knorke
Posts: 7971
Joined: 22 Feb 2006, 01:02

Re: IceUI

Post by knorke »

I also have no UI after I enable the widget... What am I missing here?
No idea about the rest but this is probally because IceUI disables the engines default UI to draw its on.
type:
/resbar 1 - for resource bars
/console 1 - for chat
/tooltip 1 - for tooltip
There are some more i think.
0 x

Grimshad
Posts: 27
Joined: 31 Dec 2009, 03:54

Re: IceUI

Post by Grimshad »

knorke wrote:
I also have no UI after I enable the widget... What am I missing here?
No idea about the rest but this is probally because IceUI disables the engines default UI to draw its on.
type:
/resbar 1 - for resource bars
/console 1 - for chat
/tooltip 1 - for tooltip
There are some more i think.
I know it removes the default UI so it can draw its own. I think you missed my point. After ICE disables the default UI, it doesn't draw ICE. So I am left without a UI. Using the commands you listed only brings back the default UI. I don't want the default UI, I want ICEUI.

UPDATE: It looks like TASClient downloaded an older version of ICEUI because springfiles is down. The latest version should really be hosted it multiple places for times like this. So I think I have the latest version and it's working fine, thanks everyone!
0 x

johnnyr
Posts: 8
Joined: 08 Mar 2011, 15:49

Re: IceUI

Post by johnnyr »

Would someone be kind enough to tell me how I would go about installing this mod?
0 x

User avatar
smoth
Posts: 22300
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Re: IceUI

Post by smoth »

ICEUI is not a mod, it is a ui framework.
0 x

johnnyr
Posts: 8
Joined: 08 Mar 2011, 15:49

Re: IceUI

Post by johnnyr »

smoth wrote:ICEUI is not a mod, it is a ui framework.
Alright, can you tell me how to install this ui framework? :lol:
0 x

User avatar
smoth
Posts: 22300
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Re: IceUI

Post by smoth »

nope :).
0 x

User avatar
Niobium
Posts: 456
Joined: 07 Dec 2008, 02:35

Re: IceUI

Post by Niobium »

johnnyr wrote:
smoth wrote:ICEUI is not a mod, it is a ui framework.
Alright, can you tell me how to install this ui framework? :lol:
1) Go here: http://widgets.springrts.de/index.php#50
2) Click 'Download' under IceUI
3) Extract files into spring directory
0 x

Grimshad
Posts: 27
Joined: 31 Dec 2009, 03:54

Re: IceUI

Post by Grimshad »

Niobium wrote:
johnnyr wrote:
smoth wrote:ICEUI is not a mod, it is a ui framework.
Alright, can you tell me how to install this ui framework? :lol:
1) Go here: http://widgets.springrts.de/index.php#50
2) Click 'Download' under IceUI
3) Extract files into spring directory
Why couldnt've you told me that -_-
0 x

User avatar
Forboding Angel
Evolution RTS Developer
Posts: 14637
Joined: 17 Nov 2005, 02:43

Re: IceUI

Post by Forboding Angel »

Why couldnt've you told me that -_-[/quote]

Probably because if you had bothered to download the file and crack it open, it would have been obvious.
0 x

el_matarife
Posts: 933
Joined: 27 Feb 2006, 02:04

Re: IceUI

Post by el_matarife »

Smoth likes to mess with people and he was probably super super drunk on Fat Tuesday. You can never depend on a Cajun the week of Mardi Gras. (I want to say coonass but no one who isn't from the South would understand what I mean.)
0 x

User avatar
smoth
Posts: 22300
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Re: IceUI

Post by smoth »

nope, I honestly could not remember where to dl iceui and was probably posting from my iphone :P.

but I like your version better. I was drunk riding an airboat hunting alligators while throwing beads to see the nicest pair of creole tits I could see etc.
0 x

Post Reply

Return to “Lua Scripts”