Show/hide unit icons based on camera height, not distance - Page 3

Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Requests for features in the spring code.

Moderator: Moderators

User avatar
Beherith
Moderator
Posts: 4968
Joined: 26 Oct 2007, 16:21

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by Beherith »

FLOZi wrote:
Beherith wrote:
zwzsg wrote: 2) can be disabled if you don't like it
Imo this is the wrong approach, and stuff like this is why most games need to play catch up for a few weeks after the engine changes are released. (see emg bug, new reclaim system, etc)

Just keep the damned old behaviour and make the new one optional for those who want to use it.
Not always possible or sensible. Do you think we should keep the old map LODing system default and make the new one you are working on optional? :P
Actually, I do think so. Mine doesnt give better performance in every case. It costs a bit more cpu and a bit less gpu than the old rendering.
0 x

User avatar
Caydr
Omnidouche
Posts: 7179
Joined: 16 Oct 2004, 19:40

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by Caydr »

hoijui wrote:cadyr
Kad-eer? Sounds like a James Bond villain.
0 x

Gnomre
Imperial Winter Developer
Posts: 1754
Joined: 06 Feb 2005, 13:42

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by Gnomre »

We could go back to calling you Bershe. What was that title Hanni gave you again?
0 x

User avatar
hoijui
Former Engine Dev
Posts: 4344
Joined: 22 Sep 2007, 09:51

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by hoijui »

:D
duh.. i always though of you as Cadyr, it sounds nice to me, arabic. Caydr sounds like my languages word for waste.
0 x

User avatar
Caydr
Omnidouche
Posts: 7179
Joined: 16 Oct 2004, 19:40

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by Caydr »

Gnome wrote:We could go back to calling you Bershe. What was that title Hanni gave you again?
You mean after PrezKennedy took control of my account, posted in my name, edited half my posts, and generally destroyed me? I think it was "I have penis breath". Because of that jackass I'm a pariah now and can't participate in any TA3D discussion, thanks for bringing it up.

TBH I have no proof of any of this, so I just try to pretend it never happened. I can only assume PK was at fault, and I don't even remember why I came to this conclusion...
0 x

User avatar
FLOZi
MC: Legacy & Spring 1944 Developer
Posts: 6187
Joined: 29 Apr 2005, 01:14

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by FLOZi »

So I just realised that the really annoying bug I'm having where my icon distance changes from the right level, to not working at all, is probably due to this.

Seriously, give us a damn way to have the old (read: CORRECT) behaviour.

edit: nevermind, just saw that there were yet-more unknown commands i have to type into the console to fix it. :roll:
0 x

User avatar
Argh
Posts: 10920
Joined: 21 Feb 2005, 03:38

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by Argh »

And what are those?
0 x

User avatar
FLOZi
MC: Legacy & Spring 1944 Developer
Posts: 6187
Joined: 29 Apr 2005, 01:14

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by FLOZi »

hoijui wrote:you are welcome, SeanHeron :-)
don't worry, Aus is just having fun with me ;-)

made it configurable. config var and default is:

Code: Select all

UseDistToGroundForIcons=0.8
Setting it to 1.0 results in old behaviour, while setting it to 0.0 results in always using distance to ground.
you can set it in your config file or ingame like this:

Code: Select all

/set UseDistToGroundForIcons 0.8
yeah Auswaschbar, thats it (i had it all explained already, much more complicated though :D). best thing is to experimenting with different values for the setting.
Hidden deep in this thread.
0 x

User avatar
Argh
Posts: 10920
Joined: 21 Feb 2005, 03:38

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by Argh »

:oops: couldn't be bothered to read much between me saying, "don't do this, you don't understand the implications" and you saying, "they did it anyway, how do I fix".
0 x

User avatar
1v0ry_k1ng
Posts: 4656
Joined: 10 Mar 2006, 10:24

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by 1v0ry_k1ng »

this sounds like an excellent idea
0 x

Tobi
Spring Developer
Posts: 4598
Joined: 01 Jun 2005, 11:36

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by Tobi »

Fixed this a bit, icons don't suddenly disappear anymore when "tabbing out" in e.g. S44.

http://github.com/spring/spring/commit/ ... 29b46b3331
0 x

User avatar
FLOZi
MC: Legacy & Spring 1944 Developer
Posts: 6187
Joined: 29 Apr 2005, 01:14

Re: Show/hide unit icons based on camera height, not distance

Post by FLOZi »

Tobi wrote:Fixed this a bit, icons don't suddenly disappear anymore when "tabbing out" in e.g. S44.

http://github.com/spring/spring/commit/ ... 29b46b3331
You're a legend Tobi Image
0 x

Post Reply

Return to “Feature Requests”

cron