replace lineage

replace lineage

Requests for features in the spring code.

Moderators: Moderators, Moderators

Post Reply
User avatar
1v0ry_k1ng
Posts: 4656
Joined: 10 Mar 2006, 10:24

replace lineage

Post by 1v0ry_k1ng »

commander ends ruins teamgames when half the frontline combusts because you had a stupid noob on your team, but im so damn sick of people just making a lab and combombing, although in sure "ith a legitimath thratergy"
would it be possible to replace it or add a further option to force spectate upon commander death, effectively leaving nobody in control of your units so someone has to .take them. this way, lamers just get hoofed out the game once they combomb, but without leaving the whole team crippled
0 x

User avatar
KDR_11k
Game Developer
Posts: 8293
Joined: 25 Jun 2006, 08:44

Post by KDR_11k »

I'd say the rule should be what was proposed before: Game ends when all team coms are dead. Of course that could be kept separate from other modes.
0 x

Torrasque
Posts: 1022
Joined: 05 Oct 2004, 23:55

Post by Torrasque »

I'm all for ivory_king idea.
When you loose your commander, you spectate and you're units stay on the battlefield.
If all the players of a team are spectating (no more commander), they loose.
Last edited by Torrasque on 13 Sep 2007, 13:20, edited 1 time in total.
0 x

User avatar
SwiftSpear
Classic Community Lead
Posts: 7287
Joined: 12 Aug 2005, 09:29

Post by SwiftSpear »

Linage is supposed to be comm ends the fair way. IE, all your units blow up. If anything linage is more strict than normal comm ends. Personally I think linage should take the place of the current comm ends system, and if a third system is kept it should be the system described here. SpecNoComm players.
0 x

User avatar
1v0ry_k1ng
Posts: 4656
Joined: 10 Mar 2006, 10:24

Post by 1v0ry_k1ng »

is that possible/easy to implement? if it is, please can someome devvy replace com ends with lineage and put in a com death specs option :-)
0 x

User avatar
KDR_11k
Game Developer
Posts: 8293
Joined: 25 Jun 2006, 08:44

Post by KDR_11k »

You can probably make a LuaRule for your mod...
0 x

User avatar
AF
AI Developer
Posts: 20671
Joined: 14 Sep 2004, 11:32

Post by AF »

But then your stuck with full blown mod mutator, and to switch to a different mode you have to rehost.
0 x

Tobi
Spring Developer
Posts: 4598
Joined: 01 Jun 2005, 11:36

Post by Tobi »

If I recall correctly LuaRules can get input from the startscript (don't ask me how though) so the gadget could run always and just do nothing if a certain parameter has not been set in the startscript.

Would still need lobby client/server support of course.
0 x

User avatar
1v0ry_k1ng
Posts: 4656
Joined: 10 Mar 2006, 10:24

Post by 1v0ry_k1ng »

whats LUA got to do with it? its an option that would be bolted into the battle lobby like the other commander options
0 x

User avatar
REVENGE
Posts: 2380
Joined: 24 Aug 2006, 06:13

Post by REVENGE »

You know, why don't we just add these separate ideas as options and allow hosts to make their own gametypes?
0 x

User avatar
KDR_11k
Game Developer
Posts: 8293
Joined: 25 Jun 2006, 08:44

Post by KDR_11k »

1v0ry_k1ng wrote:whats LUA got to do with it? its an option that would be bolted into the battle lobby like the other commander options
Lua could implement these exact rules without any engine canges. The problem is that you cannot send settings from the lobby to Lua yet (mostly the lobby's fault).
0 x

User avatar
AF
AI Developer
Posts: 20671
Joined: 14 Sep 2004, 11:32

Post by AF »

Cue AFS.
0 x

Post Reply

Return to “Feature Requests”