Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Discuss the source code and development of Spring Engine in general from a technical point of view. Patches go here too.

Moderator: Moderators

Post Reply
el_matarife
Posts: 933
Joined: 27 Feb 2006, 02:04

Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by el_matarife » 11 Jun 2009, 04:21

TASClient: Crashed immediately when started. I have a crashlog I can email to Satirik if he can post the email address he reads.

Springlobby 10472: Started, but the update failed when it couldn't replace its executable file to update. It also couldn't find unitsync. Running it as an admin seems to have cleared up the issues.

I haven't yet tried starting a game, but will try later. Anyone else running Windows 7 and want to share their impressions?
0 x

User avatar
Pxtl
Posts: 6112
Joined: 23 Oct 2004, 01:43

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by Pxtl » 11 Jun 2009, 04:27

SL sounds the same as Vista + UAC there.
0 x

el_matarife
Posts: 933
Joined: 27 Feb 2006, 02:04

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by el_matarife » 11 Jun 2009, 05:27

Pxtl wrote:SL sounds the same as Vista + UAC there.
Windows 7 is basically supposed to behave the same as Vista for compatibility reasons, so I am not surprised. I just thought I'd give everyone a heads up that the out of the box experience of Spring on Windows 7 and maybe Windows Vista is pretty lousy right now.
0 x

User avatar
chillaaa
Posts: 234
Joined: 16 Mar 2005, 00:12

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by chillaaa » 11 Jun 2009, 06:02

UAC = IT savvy person's nemesis.
Oh you reminded me, i need to install the RC, still only running build 7000 (beta)
0 x

User avatar
lurker
Posts: 3842
Joined: 08 Jan 2007, 06:13

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by lurker » 11 Jun 2009, 07:06

It's never bothered me...
0 x

User avatar
kalel90
Posts: 12
Joined: 23 Jul 2007, 06:29

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by kalel90 » 20 Jun 2009, 00:29

TASclient is fail on Windows 7.

SpringLobby works fine if UAC is off or you run as admin.

So basically same as orig. poster.
0 x

User avatar
aegis
Posts: 2456
Joined: 11 Jul 2007, 17:47

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by aegis » 20 Jun 2009, 00:44

both work fine for me <_<
0 x

el_matarife
Posts: 933
Joined: 27 Feb 2006, 02:04

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by el_matarife » 20 Jun 2009, 01:40

aegis wrote:both work fine for me <_<
Interesting, are you running 64 bit or 32 bit and are we talking stock out of the box settings or did you make any changes to the OS at all before installing Spring?
0 x

User avatar
aegis
Posts: 2456
Joined: 11 Jul 2007, 17:47

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by aegis » 20 Jun 2009, 04:26

64-bit.
no changes other than using a tasclient labeled 0.43, possibly one of the beta versions created while I was working with satirik
0 x

Satirik
Lobby Developer
Posts: 1688
Joined: 16 Mar 2007, 18:27

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by Satirik » 20 Jun 2009, 04:32

did you try the latest beta of tasclient ?
0 x

el_matarife
Posts: 933
Joined: 27 Feb 2006, 02:04

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by el_matarife » 22 Jun 2009, 07:08

Satirik wrote:did you try the latest beta of tasclient ?
Link me to a beta version and I'll give it a shot.
0 x

User avatar
Jools
XTA Developer
Posts: 2804
Joined: 23 Feb 2009, 16:29

Re: Spring 79.1 on Windows 7 RC1 Test Report

Post by Jools » 24 Jun 2009, 13:55

el_matarife wrote:TASClient: Crashed immediately when started. I have a crashlog I can email to Satirik if he can post the email address he reads.
I tried Tasclient 0.46 and later 0.48 with Windows 7 RC1 (build 7100) and both work without any problems. Haven't tried starting any games yet.

Edit: started a game, xta 9.58 with spring version 0.79.1.2, and it works. The framrate is even a remarkable 400 fps, with default settings. Usually my framerate is about 40.
0 x

Post Reply

Return to “Engine”