Compiled List of Current TA Spring bugs - Page 2

Compiled List of Current TA Spring bugs

Discuss your problems with the latest release of the engine here. Problems with games, maps or other utilities belong in their respective forums.

Moderator: Moderators

Torrasque
Posts: 1022
Joined: 05 Oct 2004, 23:55

Post by Torrasque »

I would like to see some command on the mini-map. (mouvement command is really necessary) It's a pain in the ... to make your plane scooting now.
0 x

User avatar
RightField
Posts: 110
Joined: 11 Nov 2004, 21:29

Post by RightField »

Shadows and reflections work nice here as well. Don't blame SY for you having crap graphics cards. :P
0 x

Dwarden
Posts: 278
Joined: 25 Feb 2005, 03:21

Post by Dwarden »

JFEinstein wrote:My ATI Mobility Radeon 9600 pro turbo do the shadows just nice.
What video driver build You have?

RightField , what video card / drivers You have?

X800 crappy card? ... nearly latest existing ATI's core on market ...
0 x

User avatar
Cheesecan
Posts: 1571
Joined: 07 Feb 2005, 21:30

Post by Cheesecan »

Dwarden I suggest you download the latest ATi drivers, no third party crap drivers like DNA or Omega and try again, this works fine for me and many others.
0 x

User avatar
RightField
Posts: 110
Joined: 11 Nov 2004, 21:29

Post by RightField »

Sapphire Radeon 9800 Pro with latest catalysm drivers.
0 x

Beowulf
Posts: 6
Joined: 07 Oct 2004, 23:57

Re: I'd Also like to add

Post by Beowulf »

alik83 wrote:...
3)Range problems: Some long ranged units (artillery on low traj, penetrator) fail to shoot when they must be in range. They either don't fire at all or try to get unnecesary close to the target. Also units with several weapons only use their most ranged weapon, not trying to get closer to use their other weapons (like panther)....
This isn't a bug. Sometimes you want your units to engage at the maximum range. Often times the complaint is the opposite, as in people complaining that their destroyers are rushing torpedo launches to use their depth charges instead of staying away and using their cannons. What would be good is in the movement options to have 'hold position, manouver, roam" where if you select manouver, they try to use their longest range weapon, and if you select roam, they move close to use all weapons.

:edit:
To fix this, move your units closer. It is much easier to fix this 'bug' by moving your units closer, than to constantly babytend other units to make sure they don't get too close.
0 x

Dwarden
Posts: 278
Joined: 25 Feb 2005, 03:21

Post by Dwarden »

Cheesecan wrote:Dwarden I suggest you download the latest ATi drivers, no third party crap drivers like DNA or Omega and try again, this works fine for me and many others.
i got Catalyst 5.4 whicha re latest ...
0 x

User avatar
Gabba
Posts: 319
Joined: 08 Sep 2004, 22:59

Re: I'd Also like to add

Post by Gabba »

alik83 wrote: 1)Heavy units can roll over DT's destroying them just like they destroy trees!
Do heavy units crush wreckage too? If yes, that's actually a nice feature.
0 x

User avatar
smoth
Posts: 22300
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Post by smoth »

things I have found...

1: faces that have no texture are solid black.

2: no way to select core on single player menu.

3: there seems to be a minor issue with the way spring handles scripts. See mod thread.

4: another thing is that the game when you leave first person view of a unit you are controlling... that unit tends to wander off after you leave it's control.

there are others but I am still trying to eliminate my mod from the cause of them.
0 x

The Grand Poobah
Posts: 35
Joined: 13 Mar 2005, 00:12

Post by The Grand Poobah »

To play Core in single player mode type:
.cheat
.team 1
0 x

Gurkha
Posts: 81
Joined: 31 Aug 2004, 01:53

Post by Gurkha »

when you're typing a message in game the text doesn't wrap around (and it's a very big font size) so after the first four or five words you're 'typing in the dark' as to what you've actually written and have to delete & retype most of your message if you make a mistake but can't remember where exactly.

-Gurkha
0 x

User avatar
Gabba
Posts: 319
Joined: 08 Sep 2004, 22:59

Post by Gabba »

Torrasque wrote:I would like to see some command on the mini-map. (mouvement command is really necessary) It's a pain in the ... to make your plane scooting now.
Yes that's 100% necessary. The minimap looks too great to be so useless!
0 x

Sean Mirrsen
Posts: 578
Joined: 19 Aug 2004, 17:38

Post by Sean Mirrsen »

smoth:

faces that have no texture are solid black - you need to get the PALETTE.PAL file from the taenheter.ccx it's 1 KB, so if you don't have it, ask someone to mail it to you.

to select Core, type ".cheat" and ".team 1" to switch to the second team during play.
0 x

Vehementi
Posts: 67
Joined: 28 Apr 2005, 23:27

Post by Vehementi »

Enabling shadows (with either texture size) causes the game to crash for me, and I have newest ATI drivers. Stop saying it's exclusively a driver issue.
0 x

User avatar
smoth
Posts: 22300
Joined: 13 Jan 2005, 00:46

Post by smoth »

Another one... I wasn't sure last night.. but I have a mech that fires burst fire. In spring the weapon goes through the motions but only produces 1 shot.
0 x

Sean Mirrsen
Posts: 578
Joined: 19 Aug 2004, 17:38

Post by Sean Mirrsen »

Vehementi: PM me contents of your ext.txt file.
0 x

el_muchacho
Posts: 201
Joined: 30 Apr 2005, 01:06

Post by el_muchacho »

Several bugs :
1. Extending the minimap and clicking on it has resulted in crashing the game.
2. The Lobby doesn't accept accents in the main chat room it seems.
0 x

mongus
Posts: 1463
Joined: 15 Apr 2005, 18:52

some more bugs

Post by mongus »

I just found a bug.
When you use FPS mode on a toaster (popup pasma cannon), and has not popped yet, the game crashes (for all players).

Maybe this happens to all popup weapons,i dunno.
0 x

User avatar
Syffer Bidan
Posts: 31
Joined: 21 Jan 2005, 01:01

Jesus!

Post by Syffer Bidan »

My game always crashes after the loading screen once I downloaded the server patch. This is disappointing.
0 x

el_muchacho
Posts: 201
Joined: 30 Apr 2005, 01:06

Re: Jesus!

Post by el_muchacho »

Syffer Bidan wrote:My game always crashes after the loading screen once I downloaded the server patch. This is disappointing.
Maybe you should be a bit more constructive and tell your configuration and how you installed the game. This would be more interesting.
0 x

Post Reply

Return to “Help & Bugs”