Problems running our game [SOLVED]

Problems running our game [SOLVED]

Discuss your problems with the latest release of the engine here. Problems with games, maps or other utilities belong in their respective forums.

Moderator: Moderators

Post Reply
Bodger2
Posts: 2
Joined: 25 Jun 2005, 22:54

Problems running our game [SOLVED]

Post by Bodger2 »

V 0.82.3.0

Windows 7 Client/Game Host/Lobby Host
Windows XP Client
Linux x86 Client

I am not sure how most people play Spring, but something has changed in recent releases and we cannot play the way we used to. Please help us understand the proper way to play in this environment.

My two sons and I play on a local server in our home. One of us hosts a lobby TAServer.jar, and we all Springlobby into it. One of us then hosts a game, we like XTA and BA. We setup one or more bots and my sons and I are all allies. We then start the game and our commanders start in appropriate places (we typically use fixed locations).

Today we updated (we haven't played in months) and set up our game and when the game started our commanders did not show on the map we could not hit Ctrl-C to get to our commanders. We played with all sorts of options including other options for commander positioning such as choose in game. But nothing will place the commanders so that we can start the game.

Can some one shed light on this problem for us?

Thank you

Julian
Last edited by Bodger2 on 22 Aug 2010, 21:14, edited 1 time in total.
User avatar
oksnoop2
Posts: 1207
Joined: 29 Aug 2009, 20:12

Re: Problems running our game

Post by oksnoop2 »

Sounds like you need to get the latest versions of your mods of choice. Which should be found in their respective subforums.
User avatar
KaiserJ
Community Representative
Posts: 3113
Joined: 08 Sep 2008, 22:59

Re: Problems running our game

Post by KaiserJ »

there are certain maps, smoths newest ones being some of them, that dont work in the usual way with mods that require commander starts. something to do with "gaia" units i expect

refer to this perhaps? http://springrts.com/phpbb/viewtopic.ph ... th#p444778

not sure what maps you guys are playing though

also i'd like to point out that your family sounds pretty awesome
Gouken
Posts: 35
Joined: 18 Aug 2010, 22:55

Re: Problems running our game

Post by Gouken »

or this: http://springrts.com/phpbb/viewtopic.php?f=12&t=23723

Sounds exactly like that bug with coop mode, but I think that one got fixed
Bodger2
Posts: 2
Joined: 25 Jun 2005, 22:54

Re: Problems running our game [SOLVED]

Post by Bodger2 »

We downloaded the latest XTA and it worked, apparently our version was too old. We will try BA later.

Thanx

Julian
Post Reply

Return to “Help & Bugs”

cron