[FIXED] Weird water/cloud glitch with an 8000 series [FIXED] - Page 2

[FIXED] Weird water/cloud glitch with an 8000 series [FIXED]

Discuss your problems with the latest release of the engine here. Problems with games, maps or other utilities belong in their respective forums.

Moderator: Moderators

User avatar
Peet
Malcontent
Posts: 4382
Joined: 27 Feb 2006, 22:04

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Peet »

[Krogoth86] wrote:
LordMatt wrote:I think the fastest way to get it fixed is to kidnap jc and force him to maek patch. :P
And especially make him create an effect ATI users can have too... :wink:
It's not JC's fault that ati has awful ogl support
User avatar
Noruas
XTA Developer
Posts: 1269
Joined: 24 Feb 2005, 02:58

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Noruas »

Well make JC fix Ati!
User avatar
LordMatt
Posts: 3393
Joined: 15 May 2005, 04:26

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by LordMatt »

No ATI is fail. Buy moar nvidia.
[Krogoth86]
Posts: 1176
Joined: 23 Aug 2007, 19:46

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by [Krogoth86] »

Peet wrote:It's not JC's fault that ati has awful ogl support
Well as this is about a shader it's probably going to be about HLSL / Cg or whatever you use and which techniques are NVIDIA only...
User avatar
rattle
Damned Developer
Posts: 8278
Joined: 01 Jun 2006, 13:15

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by rattle »

And especially make him create an effect ATI users can have too... :wink:
Yeah, FAIL in huge capital letters instead of reflections. :P

For now you're stuck with reflective or refractive. This is probably th 10th thread about the broken shaders... yes shaders, refractive needs a fix too.
submarine
AI Developer
Posts: 817
Joined: 31 Jan 2005, 20:04

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by submarine »

Quote form svnlog:

5544 / kloot 17 hours fix? the dynamic water renderer for 8x00-series GPU's

-> i just compiled the new source, at least on my system (xp64, 8800 gts 512 (the one with the new g92 chipset) the water renderer is still broken :( Can anyone else check if it works with other 8880 cards now?
Kloot
Spring Developer
Posts: 1867
Joined: 08 Oct 2006, 16:58

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Kloot »

Sub: I didn't modify Spring itself, you only need to place a new
version of springcontent.sdz in the base/ dir of your SVN build.
Dynamic water now definitely works for the (G80) GTS and the
GT (verified on Linux with driver rev. 169.09), but the fix should
also extend to the new G92 GTS and GTX.
User avatar
NOiZE
Balanced Annihilation Developer
Posts: 3984
Joined: 28 Apr 2005, 19:29

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by NOiZE »

link to the new sdz plz?
User avatar
LordMatt
Posts: 3393
Joined: 15 May 2005, 04:26

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by LordMatt »

It doesn't work for me either on 8800 GTS with Gutsy 64bit and nvidia driver 100.14.19. I can't go any higher in driver version until they fix this bug: http://www.nvnews.net/vbulletin/showpos ... ostcount=1

I made sure that the svn spring folder had the latest springcontent.sdz in it.
User avatar
NOiZE
Balanced Annihilation Developer
Posts: 3984
Joined: 28 Apr 2005, 19:29

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by NOiZE »

it fixes it for me!!!!!
User avatar
rattle
Damned Developer
Posts: 8278
Joined: 01 Jun 2006, 13:15

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by rattle »

Ditto. Ultra here...
Image
User avatar
Peet
Malcontent
Posts: 4382
Joined: 27 Feb 2006, 22:04

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Peet »

GTS 640 here, beautiful. Kloot wins!
User avatar
LordMatt
Posts: 3393
Joined: 15 May 2005, 04:26

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by LordMatt »

Works for me now that I rooted out all copies of dwgroundrefract.vp and updated them. In fact, you don't need to wait until the next release for this bugfix, just make a folder "shaders" in your spring directory with the attached file (change extension to .vp from .txt).

On a related note. I wish someone could fix refractive water so that you can see submerged units on 8 series cards: http://spring.clan-sy.com/mantis/view.php?id=650
Attachments
dwgroundrefract.txt
Change extension to .vp from .txt
(1.3 KiB) Downloaded 389 times
submarine
AI Developer
Posts: 817
Joined: 31 Jan 2005, 20:04

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by submarine »

sorry, it's fixed for me too, i just didnt know i have to replace the shader file...

anyway, big thanks to kloot :)
imbaczek
Posts: 3629
Joined: 22 Aug 2006, 16:19

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by imbaczek »

rattle wrote:Ditto. Ultra here...
Image
that's a seriously nice screenshot here. gj kloot (and smoth.)
User avatar
NOiZE
Balanced Annihilation Developer
Posts: 3984
Joined: 28 Apr 2005, 19:29

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by NOiZE »

Shadows inside dynamic and refractive water are still fuxxored though.
User avatar
Machiosabre
Posts: 1474
Joined: 25 Dec 2005, 22:56

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Machiosabre »

tape some other fixes together and release a spring patch! this is totally worth an update.
User avatar
Gota
Posts: 7151
Joined: 11 Jan 2008, 16:55

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Gota »

spring desperatly needs a facelift.
I remember someone saying 2 most important things spring needs are better support for newer hardware and a new lobby.
I agree.

Oh and i also have a 8 series card and it causes spring to generate those lines as well.I tested it with a few different drivers...
User avatar
LordMatt
Posts: 3393
Joined: 15 May 2005, 04:26

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by LordMatt »

Maybe both of you could bother to read the explanation of how to get working dynamic water with the current version of spring I wrote a few posts up. ;)
User avatar
rattle
Damned Developer
Posts: 8278
Joined: 01 Jun 2006, 13:15

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by rattle »

NOiZE wrote:Shadows inside dynamic and refractive water are still fuxxored though.
Yeah, but it's not as bad with dynamic than the other water shaders.

Refractive also refuses to activate under certain conditions. I think when the edge of the map was in the view it fails with an error message.

Actually it activated once when I was looking at the southern border, but failed for every other attempt.

Code: Select all

/water 3
Set ReflectiveWater to 3
Loading Refractive Water failed
Error: Error at position -1 near "!!ARBfp1.0
Post Reply

Return to “Help & Bugs”