[FIXED] Weird water/cloud glitch with an 8000 series [FIXED] - Page 3

[FIXED] Weird water/cloud glitch with an 8000 series [FIXED]

Discuss your problems with the latest release of the engine here. Problems with games, maps or other utilities belong in their respective forums.

Moderator: Moderators

User avatar
Machiosabre
Posts: 1474
Joined: 25 Dec 2005, 22:56

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Machiosabre » 03 Mar 2008, 10:17

LordMatt wrote:Maybe both of you could bother to read the explanation of how to get working dynamic water with the current version of spring I wrote a few posts up. ;)
oh I don't really care about the water, I just like updates.
0 x

User avatar
Gota
Posts: 7151
Joined: 11 Jan 2008, 16:55

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Gota » 03 Mar 2008, 18:50

Yeah worked for me but ....neh on a 8x8 map it already slows everything down immensly.
We dont really need dynamic water since it looks like pool water and has no sea waves.
We need a simpler effect that will make the water surface look lke a sea water surface with waves.
Also a wave effect on the shores would be nice...
I saw one in Generals and Generals isnt a heavy game in todays standrads.
So it is possible to make a wave effect without killing the cpu ..
0 x

User avatar
Gota
Posts: 7151
Joined: 11 Jan 2008, 16:55

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Gota » 03 Mar 2008, 18:51

Is supcom's water slower than ours?
0 x

User avatar
LordMatt
Posts: 3393
Joined: 15 May 2005, 04:26

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by LordMatt » 04 Mar 2008, 01:54

There are multiple other water effects you can try...
0 x

User avatar
Peet
Malcontent
Posts: 4381
Joined: 27 Feb 2006, 22:04

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Peet » 04 Mar 2008, 02:00

Gota wrote:Yeah worked for me but ....neh on a 8x8 map it already slows everything down immensly.
We dont really need dynamic water since it looks like pool water and has no sea waves.
Nobody is forcing you to run it.
0 x

User avatar
Crayfish
Posts: 481
Joined: 12 Feb 2008, 12:39

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Crayfish » 04 Mar 2008, 16:32

So um, how does this work in very simple Crayfish-friendly terms? Where do I download it from and what do I do with it?
0 x

Sheekel
Posts: 1390
Joined: 19 Apr 2005, 19:23

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Sheekel » 05 Mar 2008, 01:56

rattle wrote:Ditto. Ultra here...
Image

May I ask what mod this is from? I've never seen the units in the background before.
0 x

User avatar
LordMatt
Posts: 3393
Joined: 15 May 2005, 04:26

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by LordMatt » 05 Mar 2008, 03:35

Crayfish wrote:So um, how does this work in very simple Crayfish-friendly terms? Where do I download it from and what do I do with it?
Read my post again. I don't know how I could have been more clear.
0 x

User avatar
Otherside
Posts: 2296
Joined: 21 Feb 2006, 14:09

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Otherside » 05 Mar 2008, 04:33

Sheekel wrote:
rattle wrote:Ditto. Ultra here...
Image

May I ask what mod this is from? I've never seen the units in the background before.
thats from CA the thing in the middle isnt a unit but a feature made by smoth thats smoths map
0 x

User avatar
chillaaa
Posts: 234
Joined: 16 Mar 2005, 00:12

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by chillaaa » 05 Mar 2008, 09:53

Works for me till i zoom all the way out then she goes white... 8800GTX
Image
0 x

User avatar
rattle
Damned Developer
Posts: 8278
Joined: 01 Jun 2006, 13:15

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by rattle » 05 Mar 2008, 18:12

That's "fog" IIRC.
0 x

Masure
Posts: 581
Joined: 30 Jan 2007, 15:23

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Masure » 05 Mar 2008, 18:39

chillaaa wrote:Works for me till i zoom all the way out then she goes white... 8800GTX
Image
Same here and, in addition, I get a buggy rectangle area without fog when I use specific cam distance & angle.

I'll post a screenshot from home.
0 x

User avatar
chillaaa
Posts: 234
Joined: 16 Mar 2005, 00:12

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by chillaaa » 05 Mar 2008, 21:43

rattle wrote:That's "fog" IIRC.
Some damn dense fog... I'm not in front of my spring machine (at work), any way to turn that off? I should also not when i was choosing start pos there was a crazy green hue over the entire map.
0 x

User avatar
LordMatt
Posts: 3393
Joined: 15 May 2005, 04:26

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by LordMatt » 06 Mar 2008, 03:21

That bug was present in refractive water in 6 series cards as well. I think it is a reflection of the sky.
0 x

User avatar
chillaaa
Posts: 234
Joined: 16 Mar 2005, 00:12

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by chillaaa » 06 Mar 2008, 03:57

Hmmm, well it only happens with funky shader vp file happening in the folder structure.
0 x

User avatar
LordMatt
Posts: 3393
Joined: 15 May 2005, 04:26

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by LordMatt » 06 Mar 2008, 04:46

Well I triggered it a bit differently then, by going to a particular corner of a map like center rock, and then the water would all turn light blue like that.
0 x

User avatar
Crayfish
Posts: 481
Joined: 12 Feb 2008, 12:39

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Crayfish » 06 Mar 2008, 12:23

LordMatt wrote:
Crayfish wrote:So um, how does this work in very simple Crayfish-friendly terms? Where do I download it from and what do I do with it?
Read my post again. I don't know how I could have been more clear.
I've read the whole thread repeatedly and it's still not clear - my current understanding is that I need two modified files (springcontent.sdz and dwgroundrefract.vp) and while you provide a link to the latter, no link appears to be present to the former file.

I'm probably wrong in some way, but an explanation would fix that! :)
0 x

User avatar
LordMatt
Posts: 3393
Joined: 15 May 2005, 04:26

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by LordMatt » 06 Mar 2008, 13:53

Crayfish wrote: I've read the whole thread repeatedly and it's still not clear - my current understanding is that I need two modified files (springcontent.sdz and dwgroundrefract.vp) and while you provide a link to the latter, no link appears to be present to the former file.

I'm probably wrong in some way, but an explanation would fix that! :)
Ignore the entire thread except my post explaining how to use the fix in the current version and just follow those instructions.
0 x

User avatar
Crayfish
Posts: 481
Joined: 12 Feb 2008, 12:39

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by Crayfish » 07 Mar 2008, 13:27

LordMatt wrote:
Crayfish wrote: I've read the whole thread repeatedly and it's still not clear - my current understanding is that I need two modified files (springcontent.sdz and dwgroundrefract.vp) and while you provide a link to the latter, no link appears to be present to the former file.

I'm probably wrong in some way, but an explanation would fix that! :)
Ignore the entire thread except my post explaining how to use the fix in the current version and just follow those instructions.
Oh okay thanks, that did it - looks cool but fourfold fps drop. Ah well.
0 x

User avatar
rattle
Damned Developer
Posts: 8278
Joined: 01 Jun 2006, 13:15

Re: Weird water/cloud glitch with an 8000 series

Post by rattle » 08 Mar 2008, 20:49

Image
Does not happen when there is a skybox included in the map.
0 x

Post Reply

Return to “Help & Bugs”

cron